Het BMR energie initiatief (BEI)

In de periode 25 maart – 25 april is een enquête gehouden onder alle inwoners van BMR om de mening te peilen over energie- besparing, opwekking en collectief inkopen.

Er zijn circa 600 enquête formulieren uitgezet. Daarvan zijn 68 formulieren ingevuld ingeleverd. Dat lijkt weinig maar was boven onze verwachting, representatief en leverde veel bruikbare informatie op.

Algemeen kan worden gesteld dat er veel belangstelling is om aan energie besparing/opwekking te doen. De twee hoofd onderwerpen die er uit springen zijn:

  1. Collectief zonnepanelen aanschaffen en installeren ( 38 belangstellenden).
  2. Collectief energie inkopen (36 belangstellenden)

Verder gaven 12 personen aan actief te willen meewerken binnen de commissie BEI aan energie besparing, energie opwekken en energie inkopen. In de komende tijd zullen zij worden benaderd om hieraan invulling te geven.

Vragen over de enquête en de resultaten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of Willem Gerrits (0514-581325)

  1. Om de slagkracht van de commissie BEI te vergroten zullen bovengenoemde 12 personen worden benaderd.
  2. Het is de bedoeling om een energie-spreekuur te houden waar inwoners van BMR terecht kunnen met vragen, op het gebied van energie(besparen, opwekken, inkopen) en het energielabel van hun woning, en deskundig antwoord krijgen.
  3. Onderzoek is gestart om te bezien of aansluiting moet worden gezocht bij een bestaande energie coöperatie of dat BMR er zelf één opricht.
  4. Er zullen verkennende gesprekken worden gevoerd met 100% groene energie leveranciers over collectief inkoop mogelijkheden.
  5. Er wordt een nieuw collectieve zonnepanelen actie opgezet waaraan weer iedereen kan meedoen.
  6. Alle ingediende suggesties (zoals een zonneweide) worden nader bekeken op haalbaarheid.

Tot slot nog dit.

Iedereen die de enquête niet heeft ingevuld maar wel wil meedoen, kan zich altijd melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0514- 581325 en is van harte welkom.

Volg ons op de website voor de laatste informatie over de stand van zaken!

 

Nieuws