Duorsum BMR

Dorpsbelang Bakhuizen, Mirns, Rijs (BMR) wil graag meer aandacht voor duurzaamheid in Bakhuizen, Mirns en Rijs en is daarom het project ‘Duorsum BMR’ gestart.

Om inzicht te krijgen in de huidige wensen en behoeften van dorpsgenoten, is voor de zomervakantie huis-aan-huis een enquête verspreid. Uit alle antwoorden, suggesties en opmerkingen blijkt dat er veel belangstelling is voor algemene informatie op het gebied van energie(besparing) en duurzaamheid maar ook voor persoonlijk advies.

Energiemarkt 29 oktober 2022

Om inwoners verder op weg te helpen is besloten om als eerste stap een Energiemarkt op het gebied van energie en duurzaamheid te organiseren. De projectgroep Duorsum BMR heeft met veel zorgvuldigheid verschillende bedrijven en organisaties benaderd, zowel telefonisch als via mail, voor deelname aan de Energiemarkt. Met uiteraard de focus op lokale bedrijven, maar ook aangevuld met provinciale en landelijke organisaties. Aan de bedrijven en organisaties vervolgens natuurlijk de keuze of ze aanwezig willen en kunnen zijn en of zij een presentatie willen geven.

Programma Energiemarkt

Op de Energiemarkt kunt u bij bedrijven, adviseurs en specialisten informatie en advies krijgen over subsidies, financieringen, energiebesparing, verduurzaming van uw woning of bedrijfspand, isoleren, zonnepanelen en alternatieve warmteoplossingen. Maar er is ook aandacht voor energie- en voedselcoöperaties, een mogelijke dorpstuin… én nog veel meer.

Ook medewerkers van het Sociaal Wijk Team van gemeente De Fryske Marren zijn aanwezig voor tips en hulp op het gebied van ons ‘huishoudboekje’. Want, de huidige energielasten rijzen de pan uit en voor steeds meer huishoudens is het lastig om de eindjes aan elkaar te knopen. Heeft u behoefte aan tips en advies op dit gebied of heeft u persoonlijke vragen? Kom dan vooral langs, want de medewerkers van het Sociaal Wijk Team staan voor u klaar!

En uiteraard staat de koffie en thee voor u klaar en is er volop gelegenheid om met dorpsgenoten bij te praten, inzichten, tips en adviezen uit te wisselen.

Programmaboekje

In het programmaboekje leest u welke bedrijven en organisaties aanwezig zijn en op welke gebieden u bij hen terecht kunt voor informatie en advies. Ook treft u een overzicht aan van alle presentaties die worden gegeven en hoe laat deze plaats vinden in welke zaal. Bij welke mogen wij u welkom heten? Opgave is niet nodig, u kunt gewoon langskomen. Zorg wel dat u op tijd bent.

Presentaties

Er is ook een uitgebreid programma met presentaties opgesteld, waarbij u aanwezig kunt zijn. Kortom, er is een breed programma zodat u zo goed mogelijk op weg geholpen wordt richting een duurzamere toekomst.   

Wat: Energiemarkt
Waar: Gearte, Bakhuizen
Wanneer: zaterdag 29 oktober van 14.00 – 17.00 uur

Download hier het programmaboekje van de energiemarkt

Download hier het overzicht van alle presentaties op de energiemarkt

Nieuws