Bakhuizen laat zijn goede kant zien!

Vluchtelingenwerk heeft Dorpsbelangen BMR laten weten dat een drietal gezinnen een huurhuis in Bakhuizen heeft toegewezen gekregen; het betreft vluchtelingen die een verblijfstatus hebben gekregen.

Via een vrijwilliger van vluchtelingenwerk, Anneke Westra, is contact gezocht met inwoners, die een bijdrage willen leveren bij de opvang van deze gezinnen. Dinsdag avond 20 oktober is er een avond georganiseerd , met het oogmerk hierover informatie te verstrekken. Er kwamen maar liefst 30 belangstellenden! Medewerkster Ellen Boonen van Vluchtelingenwerk heeft uitgebreid verteld, wat dit werk inhoudt. Vluchtelingenwerk biedt ondersteuning aan vrijwilligers (die worden dan maatschappelijk begeleider genoemd), die in ons dorp aan de opvang willen meedoen.

Inmiddels zij er voor twee van de drie huizen begeleiders. Voor omgeving Gaestwei wordt nog een vrijwilliger gezocht. Als je belangstelling hebt, of verdere informatie wilt, stuur dan een email naar Ellen Boonen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Je kunt ook kijken op http://www.vluchtelingenwerk.nl/

 

Nieuws