DORPSHULP HEMELUM, BAKHUIZEN, MIRNS, en RIJS
ENTHOUSIAST IN DE OPSTARTFASE


De oprichtings-statuten zijn bij de notaris vastgelegd. Daarmee is Dorpshulp formeel een feit.

We denken in maart 2018 de eerste Algemene Ledenvergadering te houden en dan wordt officieel een bestuur benoemd. Naar aanleiding van enkele vragen:
Dorpshulp is een initiatief van inwoners van Hemelum, Bakhuizen, Mirns en Rijs, maar ook mensen in de directe omgeving kunnen meedoen! Dorpshulp is een Coöperatie, wat inhoudt dat de leden, net als bij een vereniging, bepalen wat er gebeurt. Zij benoemen het bestuur, stellen het financiële beleid vast en controleren dat. Iedereen kan lid worden: als je wilt helpen, als je hulp wilt krijgen, of als je gewoon dit prachtige werk wilt steunen.

De belangrijkste acties waar we nu midden in zitten zijn:

  • Praten met iedereen die zich heeft opgegeven ( dat zijn er ruim 90!). Doel is het lidmaatschap definitief te maken, en te overleggen over de activiteiten die we gaan opzetten. De prioriteiten die op de bijeenkomst van 4 juli zijn bepaald zijn leidend. Inspraak dus! Maar ook de vraag wat wil jij doen?
  • Praten met organisaties waar we mee te maken krijgen, bijvoorbeeld Charitas en de Sociale Wijkteams, met als doel elkaar te helpen en te versterken.

Nog een feestje: de financiering van de duofiets is in principe rond mede dankzij een genereuze bijdrage van de Lions; dus die duofiets wordt aangeschaft!
Administratief is er heel wat te verhapstukken: systeem voor ledenadministratie, bankrekening openen, taakverdeling, om een paar dingen te noemen. Wat internet betreft zijn de nieuwsbrieven tot nu toe op www.bakhuizen.nl gezet, maar Dorpshulp wil een eigen website hebben. Er is al een proefversie in de lucht!
Oproep:

Als je dat nog niet gedaan hebt: geef je op als lid. Doe mee en help je dorpsgenoten die dat nodig hebben. Een email aan de Erna Spier volstaat. Email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuws