Op vrijdag 8 juni bracht gedeputeerde Sander de Rouwe van de provincie Friesland een bezoek aan Bakhuizen. Op het programma stond een overleg met de ondernemers uit Bakhuizen en Rijs en een overleg met de coördinatoren van Better Bakhuzen.

Na een kort voorstelrondje ontstond er al snel een interessante dialoog tussen de gedeputeerde en verschillende ondernemers over het ondersteunen van het MKB in de provincie en in het bijzonder Bakhuizen, Rijs en Mirns. Voor de ondernemers uit Bakhuizen lag de nadruk op het behouden en uitbreiden van werkgelegenheid. Voor de ondernemers uit Rijs lag de nadruk op het versterken van het toerisme en de recreatie. Er werden ideeën en uitdagingen met elkaar besproken, en vervolgafspraken gemaakt.

Met een rondleiding door de bedrijven van Staalbouw Nagelhout Bakhuizen en Straal & Coating Bakhuizen kreeg Sander de Rouwe een idee over het ondernemerschap in Bakhuizen en het belang daarvan voor de regio.

In het 2e overleg met de coördinatoren van Better Bakhuzen werden de voortgang van de Better Bakhuzen activiteiten besproken. Thema’s als: leefbaarheid in het dorp behouden, vernieuwing van het dorpshuis en het concept-ontwerp van een nieuw plein werden met veel belangstelling bekeken en besproken.

Tevens was er veel belangstelling voor het Duo fiets initiatief van de recent opgerichte zorgcoöperatie Dorpshulp BMRH

 

Foto’s: Blomsma fotografie

Nieuws