‘Help pake en beppe de vakantie door’

Voorjaarsvakantie vol kids activiteiten bij Mar en Klif!

OUDEMIRDUM – Ben jij benieuwd wat uilen en roofvogels eten? Hou je van knutselen, lekker door het bos struinen of van theater? Kom dan in de voorjaarsvakantie naar Mar en Klif want daar is weer van alles te doen! Ook je ouders en pakes en beppes hoeven zich niet te vervelen! Zij kunnen gezellig meedoen aan de activiteiten of rondkijken in de tentoonstellingsruimte van ons vernieuwde bezoekerscentrum over het Nationaal Landschap Zuidwest Friesland. En... Kids hebben gratis toegang tot het gebouw op vertoon van Pake en Beppe!

Wat is er te doen? Op dinsdag 24 februari gaan we braakballen pluizen! Om 14:00 uur vertrekken we eerst vanuit Mar en Klif richting het bos op zoek naar uilen en hun braakballen. In de hoge bomen van het Jolderenbos wonen een aantal ransuilen en heel veel muizen. Uilen eten hun prooi (vooral muizen) met huid en haar op. Wat ze niet kunnen verteren ‘spugen’ ze weer uit. Dat is een braakbal. Als we een aantal braakballen hebben gevonden lopen we terug naar Mar en Klif en gaan we aan het pluizen. Aan de hand van zoekkaarten en met behulp van loepjes en pincetten proberen we zelf te ontdekken wat ‘onze’ uil heeft gegeten. De middag is bedoeld voor kids van 6-12 jaar en de kosten zijn € 4,= per kind, incl. materiaal, limonade en een koekje. Tip: Trek warme kleren en laarzen aan.

Op woensdag 25 februari komt poppenspeelster Jinky’s Mikmak speciaal voor kleuters de voorstelling ‘Bang mannetje’ spelen. Bang mannetje is bang, hij durft niet veel, hij durft niet eens een brood bij de bakker te halen. Hij zoekt in de gouden gids en vindt een advertentie van de Toverboom uit het Wilde woeste woud. Hij maakt een afspraak en beleeft op zijn weg in het Wilde woeste woud allerlei avonturen en ontmoet allerlei spannende dieren. Kan de Toverboom hem helpen? De voorstelling is bedoeld voor kinderen van 3-7 jaar en de kosten zijn € 5,= per persoon (volwassenen betalen ook).

Op donderdag 26 februari hebben we de creatieve tante van Do&Wi-Compagnie uitgenodigd voor de supergezellige ‘prullenbak of bewaarbak recycle knutselmiddag’! Word je ook gek van al die troepjes op je kamer en ben je gek van knutselen? Kom dan naar Mar en Klif en tover een groot oud koffieblik met behulp van decoupage, linten en andere knutselspulletjes om tot een mooie prullenbak/bewaarbak. De middag is bedoeld voor kids van 5-12 jaar en duurt van 14.00 tot 16.00 uur. De kosten zijn € 7,50 per kind inclusief limonade, koekje en materialen.

Heb je zin om mee te doen met bovenstaande activiteiten? Geef je dan snel op via 0514-571777 of aan de balie van Mar en Klif aan de Brink 4 in Oudemirdum. Wacht niet te lang, want Wil je meer weten over deze en andere activiteiten, kosten en de openingstijden van Bezoekerscentrum Mar en Klif? Kijk dan op de website www.marenklif.nl

 

Nieuws