Jubileum Camping Rijsterbos

Opbrengst grote actiedag voor MS fonds

Henk en Ciska Brouwer al kwarteeuw de gezichten van camping Rijsterbos Rijs - Of Henk het een jaar wilde proberen, was de vraag in 1991. Een jaar beheerder op camping Rijsterbos. Dat wilde Henk wel, maar dan moest Ciska mee. Beiden werkten op dat moment in hotel Gaasterland en maakten dus de overstap naar de tegenover het hotel gelegen camping. ,,Het beviel zo goed'', vertellen Henk en Ciska Brouwer dat zij gezamenlijk besloten om door te gaan met het beheer van de camping. ,,En dan te bedenken dat ik helemaal niets met kamperen heb'', lacht Ciska. Nadat de camping de eerste jaren was gepacht, besloten Henk en Ciska de camping en accommodatie over te nemen. Waren het in het begin vooral tenten en caravans, de laatste jaren zijn de campers sterk in opkomst. Ook is er vraag naar meer luxe en grotere kampeerplekken. Om aan die wens tegemoet te komen wil Henk de camping in de komende jaren upgraden. Ook het zwembad en de technische installatie moeten vernieuwd worden. ,,Als onze zoon Gido op termijn de zaak overneemt dan moet de camping bij de tijd zijn'', meent Henk.

Nationaal MS Fonds

Op 24 en 25 juni wordt het zilveren jubileum van Henk en Ciska groots gevierd. Twee dagen feest waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan het Nationaal MS Fonds. Niet voor niets is dit goede doel uitgekozen, want al vijftien jaar kampt Ciska met de chronische ziekte MS. Een ziekte van het centrale zenuwstelsel, die niet te genezen is. Dochter Ingrid, studente aan de opleiding Leisure Management van de Stenden Hogeschool in Leeuwarden, verzamelde vijf medestudenten om zich heen, en startte het Rijsterbos Team. Dit team stelde het feestprogramma samen en houdt zich ook bezig met de organisatie op 24 en 25 juni. 25 uur patat bakken Het jubileum begint op vrijdagmiddag 24 juni, 17.00 uur, wanneer het startsein wordt gegeven voor een marathon patat bakken. Maar liefst 25 uur achtereen wordt patat gebakken. Om het Nationaal MS Fonds te steunen wordt de patat voor een schappelijk prijsje verkocht. Tijdens het patat bakken zorgen op vrijdag de Putkapel (19.00 uur) en een DJ voor het nodige muzikale vermaak. Wanneer de nacht invalt, gaat het patatbakken gewoon door tot het grote feest op zaterdag 25 juni. Op die zaterdag is er vanaf 11 uur van alles te beleven op de camping. Van een braderie tot muziek, er is boeren schepijs verkrijgbaar, kinderen kunnen geschminkt worden, er is een terras en 's middags is er bubbelvoetbal (vanaf 14.30 uur). Aan het eind van de middag volgt de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd, waarna om 18.00 uur de laatste patat uit de frituur wordt geschept. En wanneer het laatste bakje patat verkocht is, wordt een symbolische cheque met het opgehaalde bedrag aan een vertegenwoordiger van het Nationaal MS Fonds overhandigd.

Promotie

Hoewel het feestprogramma in grote lijnen vaststaat probeert het team Rijsterbos op vrijdag 24 juni om 17.00 uur 'De beste deal van Nederland' naar de camping te krijgen voor een promotie filmpje. Ook is er nog een grote kans dat weerman Piet Paulusma op een van beide dagen zijn bekende weerpraatje vanaf de camping gaat houden. Vanzelfsprekend hopen Henk en Ciska dat zoveel mogelijk mensen de jubileumactiviteiten komen bezoeken. Het voorproefje voor de vaste campinggasten op Pinksterzaterdag, toen een zeskamp en barbecue werden gehouden, beloofde al veel goeds. Ook de opbrengst van deze zaterdag wordt aan het totaalbedrag voor het MS Fonds toegevoegd.

Meer informatie op facebook.com/CampingRijsterbos

Doneren: www.justgiving.com/team-Rijsterbos  

 

Nieuws