Werkgroep BEI (BMR Energie Initiatief)

 

Stand van zaken. 

In de periode eind 2015 juni 2016 zijn door de werkgroep diverse initiatieven genomen om tot een aantal projecten te komen waaronder

  • Samen zonnepanelen op eigen dak realiseren.
  • Meedoen met zonnepanelen op andermans dak

Dit heeft geresulteerd in zonnepanelen op eigen dak bij een aantal deelnemers.

Zonnepanelen op andermans dak is een heel ander verhaal. Er zijn in Bakhuizen een aantal geschikte daken om dit te realiseren. Je kunt dan gebruiken maken van de zogenaamde postcoderoos regeling waardoor je als stroom gebruiker geen energiebelasting betaald. 

Daarvoor is echter het oprichten van een energie coöperatie voorwaarde. En daar zit het knelpunt.  Voor zo’n energie coöperatie is een voorlopig bestuur nodig die alle zaken regelt zoals oprichting, sluiten van contracten,  begeleiding bouw enz. enz. 

Tot nog toe is het niet gelukt om deelnemers aan een volledig bestuur te vinden. Dat betekent dat dit traject op een laag pitje wordt gezet. Jammer want het kon veel mensen direct in hun portemonnee schelen en het is goed voor ons milieu.

Als blijkt dat er toch voldoende Bakhústers zijn die hun schouders onder een energie coöperatie willen zetten kan er een vervolg komen. Zij kunnen zich melden bij  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

A.B. 3 oktober 2016

 

 

Nieuws