Better Bakhúzen ,  it sil heve!

Bakhuizen weet van aanpakken. Op 30 november ging het los in de Gearte in een brainstormsessie, die van 3 uur s’ middags tot 9 uur s’ avonds duurde. Bakken energie kwamen over de gesprekstafels van 15 Bakhústers met 15 specialisten. De aanwezige Landschapsarchitecten werden bedolven onder ideeën voor een Better Bakhúzen. Onder leiding van Canisius Smit van Provincie, Streekwurk werd het fijne en nuttige avond.

Waar gaat het ook weer om? Het wonen en werken in Bakhuizen is heel anders dan, pak weg, 35 jaar geleden. Hoe aantrekkelijk is Bakhuizen om je hier te vestigen of hier te blijven? Bijvoorbeeld voor jonge gezinnen met kinderen, een bedrijf of een ZZP-er van buiten, of mensen, die een mooie plek voor de oude dag zoeken? Of voor oudere Bakhústers om hier te blijven? En hoe is het hier voor recreanten?

De aantrekkelijkheid van Bakhuizen als woon- en werkomgeving staat onder druk.

Kijk om je heen. Ongemerkt sluipt de klad er in. Huizen, pleintjes en plantsoenen zijn mogelijk aan een “update” toe.  Er wordt nu gedacht aan krimp. Maar krimp zet voorzieningen onder druk, dat zet de middenstand onder druk.  Dat zet de leefbaarheid fysiek, sociaal en economisch onder druk. Als je de nadelen van krimp niet wilt,  moeten we aanpakken!!

Het zijn de inwoners die gaan bepalen wat er moet gebeuren!

We zijn “een doe-dorp” zij Lieuwe Zijlstra en inderdaad dat is de basis voor onze toekomst. Fijn wonen en werken in een prachtige omgeving ! Maak daar gebruik van, redeneer vanuit sterkte, zorg dat ook buiten Bakhuizen zo naar ons gekeken wordt! 

De projectleiders van Partoer gaan met de Landschapsarchitecten de ideeën verder uitwerken en projectvoorstellen formuleren.

Daarna houden we een sessie, waarin wordt gekozen welke projecten we willen uitvoeren en waarbij de projecten hun definitieve vorm krijgen. Er is natuurlijk ruimte voor eigen inbreng. Ook de prioriteit wordt vastgesteld. Dat doen de Bakhústers zelf. Bij die sessie verwachten we zoveel mogelijk Bakhústers.  

Dat gaat in de laatste week van februari plaatsvinden. De datum hoor je zo spoedig mogelijk. Jij komt toch ook?

Better Bakhúzen ,  it sil heve!

Nieuws