Groen Doen zoekt nieuwe vrijwilligers voor natuureducatie

in de omgeving van

Sneek/Joure/Oudehaske/Oudemirdum/Bolsward/Makkum

Zijn wij opzoek naar jou? -Vrijwillige begeleider in de natuur-

Je loopt over het pad en snuift de heerlijk boslucht op. Onder het gezang van de vogels zet je de spullen klaar. Je kijkt tevreden om je heen. Je loopt naar de parkeerplaats en kijkt op je klok, mooi op tijd. Even later rijden de auto’s de parkeerplaats op. De kinderen springen enthousiast uit de auto. Je heet de kinderen en begeleiders welkom en neemt ze mee het bos in. Daar kan het avontuur voor ze beginnen!

Ben je graag in de natuur en wil je kinderen daar ook graag bij betrekken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij hebben verschillende leuke natuur educatieve activiteiten in de omgeving van Sneek, Joure, Oudehaske en Oudemirdum. Zoals bij voorbeeld de ‘Egelsurvival’, ‘Kees de koolmees’, ‘Biologiedagen’, ‘Op aventoer bij de boer’, ‘de Eendenkooi’, Spelen tot je groen ziet’ en ‘Natuurwijs’. Daarnaast organiseren we ook verschillende leuke losse activiteiten het hele jaar door vanuit Bezoekerscentrum Mar en Klif en de Natuurschuur. Lijkt je het iets om dit te gaan doen neem dan contact op met Donna van Groen Doen of Marjon van Staatsbosbeheer.

Groen Doen is het netwerk voor Natuur- en Milieueducatie in de gemeenten Súdwest-Fryslân en De Fryske Marren. We organiseren samen met verschillende partners een uitgebreid aanbod van natuuractiviteiten voor (vooral) basisscholen. De activiteiten vinden plaats in het voorjaar en in het najaar. Affiniteit met kinderen en met natuur is nodig, kennis van de natuur is welkom.

In de gemeenten Súdwest-Fryslân en De Fryske Marren staat natuur- en milieueducatie voor basisscholen flink op de kaart. Via het netwerk Groen Doen kunnen scholen meedoen aan verschillende natuuractiviteiten en duurzaamheidsprojecten. Leerkrachten gaan lekker met de klas een ochtend op onderzoek in de natuur of doen mee aan een spelprogramma in de natuur. De meeste activiteiten van Groen Doen worden begeleid door vrijwilligers.

We zoeken mensen die graag in de natuur zijn, kinderen iets over de natuur willen leren en die overdag tijd hebben om schoolgroepen te begeleiden. Voor de activiteiten voor de jongeren kinderen hoeft je niet een echte natuurkenner te zijn, Groen Doen zorgt dat de vrijwilliger voldoende informatie krijgt om beslagen ten ijs te komen. Voor de bovenbouw is het juist wel prettig als je een echte groene man/vrouw bent.

Lijkt het je leuk om vrijwilliger te worden? Dan kun je eerst 1 of 2 keer meelopen met een activiteit. Vrijwilligers ontvangen een onkosten-/reiskostenvergoeding en worden uiteraard uitgenodigd voor alle leuke (natuur)activiteiten die wij voor onze vrijwilligers organiseren.

Heb je belangstelling? Dan kun je mailen of bellen met Donna van der Gragt, coördinator Groen Doen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 0514-571777 of met Marjon Kommer van Staatsbosbeheer, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-20655675.

Nieuws