Isolatieproject Samen Verduurzamen
Onder het motto waarom moeilijk doen als het samen kan? is Duorsum BMR een isolatieproject gestart. Het doel van dit project is om mensen te ontzorgen bij het verduurzamen van hun huis. Het gaat dan met name om isolatiemaatregelen: isolatie van het dak, de vloer, de (spouw)muur en het plaatsen van isolatieglas. Voor de zomer van 2022 heeft Duorsum BMR een enquête gehouden. Uit de resultaten bleek dat veel mensen niet goed weten waar ze moeten beginnen bij het verduurzamen van hun huis. Er zijn zoveel mogelijkheden als het gaat om het verduurzamen van uw huis. Maar welke maatregel is voor uw huis dan het beste? En wat kost dat eigenlijk allemaal? Welke subsidies zijn er en hoe moet u die dan aanvragen?

Duorsum BMR wil haar bewoners hier graag een handje bij helpen. Door gratis advies aan te bieden van onafhankelijke experts. Denk aan een Energieadviseur die in kaart brengt welke maatregelen in uw huis geschikt zijn. Daarbij wordt uiteraard rekening gehouden met uw wensen. Maar denk ook aan financieel advies: welke (voordelige) leningen zijn er beschikbaar en welke subsidies kunt u krijgen? Ook bij het aanvragen daarvan kunt u hulp krijgen. 

Geselecteerde straten
Voor dit project is gekeken welke straten in Bakhuizen, Mirns en Rijs voldoen aan een aantal criteria. Het gaat dan onder andere om de leeftijd van de woningen, het feit dat het voormalige huurwoningen van de woningcorporatie zijn. Maar ook dat het allemaal geschakelde (rijtjes-) woningen zijn. Hier is voor gekozen omdat we denken dat daar de meeste winst valt te behalen. Deze woningen zijn vaak lastig te isoleren, bijvoorbeeld omdat het dak gedeeld wordt met de buren. Er is daarom in dit project ook aandacht voor maatregelen die eventueel gezamenlijk met buren uitgevoerd kunnen worden. Dit kan voor de bewoners een financieel voordeel opleveren.

De straten die geselecteerd zijn voor dit project bevinden zich allemaal in Bakhuizen. Het gaat in totaal om 95 woningen met de volgende adressen:
- A. Rampionstrjitte 1 t/m 9 en 17 t/m 43 en 2 t/m 6 en 12 t/m 60
- De Fûke 2 t/m 8
- Plantsoen 1 t/m 11 en 2 t/m 14
- Meester Döllestraat 2 t/m 24
- Skuniadyk 13 t/m 31
- Hollewei 2 t/m 8 en 3 t/m 11

Opgeven?
Woont u op één van deze adressen en wilt u graag geïnformeerd worden over de stappen in dit project? Opgave is geheel vrijblijvend. U kunt op elk moment eruit stappen. Maar als we eenmaal zijn begonnen, dan is het niet meer mogelijk om in te stappen. Geef u daarom snel op! Dit kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vragen?
Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt ook even langs lopen bij Suzanna Bekkema of Betty Kelderhuis. Of bel of app met Betty via 06 15 41 16 43.

 

Nieuws