Project Better Bakhuzen gaat verder!

Op 24 februari zijn project-ideeën besproken met ruim 100 Bakhústers. Er is een lijst opgesteld met namen van mensen die willen helpen en een lijst met aanvullende ideeën en suggesties. De ideeën zijn hier en daar overlappend.
De projecten moeten nu verder uitgewerkt worden. De projectgroepen van bewoners gaan dit zelf vorm geven. Als voorzet zijn er een al paar voorbeelden gemaakt van een projectopzet, bedoeld als handleiding.
Alle suggesties van 24 februari zijn verdeeld over 4 projecten:

  • Sociale en Economische Leefbaarheid
  • Het dorp een centrum geven
  • De Burde en andere bedrijvigheid
  • Entrees, routes en groen

Voor wie er niet bij was op 24 februari: Doe mee en help om Bakhuizen op de kaart te zetten. Geef je op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. !

Aanpak
We roepen alle mensen bij elkaar die zich voor Better Bakhuzen hebben opgegeven. Die bijeenkomst in De Gearte vindt plaats op 9 mei om 19.30 uur. De betrokkenen hebben daarover bericht ontvangen per email. Ook zijn daarbij al een aantal stukken toegestuurd.

We willen de projecten coördineren vanuit een coördinatieteam, waarin ook Dorpsbelang participeert. Inmiddels is een aantal mensen uitgenodigd op 13 april om dit idee vorm te geven, dus let op de terugkoppeling daarvan op www.bakhuizen.nl en op Facebook. Het Coördinatieteam Beter Bakhuzen, ofwel het COBB heeft, denken wij, vooral de taak om de integrale benadering van de diverse projecten te bewaken; Dat is bijvoorbeeld van belang bij het vinden van financiering en bij het benaderen van gemeente en andere uitvoerende partijen. Ook zal de interne e externe communicatie vanuit het COBB worden gecoördineerd. Belangrijk is daarbij Imago en PR!! De projectgroepen zijn overigens zelfsturend.
Op 13 april wordt deze aanpak besproken en de bijeenkomst van 9 mei voorbereid.

Bestuur Dorpsbelang BMR, 31 maart 2016

Nieuws