Update over omvorming groenvoorziening Bakhuizen

Er is heel wat consternatie ontstaan in het dorp toen de graafmachines aan het werk gingen in Bakhuizen. Mensen reageerden “wat gebeurt er nu”, “wat een kaalslag in Bakhuizen”. Dorpsbelangen heeft zich in niet mis te verstane bewoordingen uitgesproken tegen deze kaalslag.

In het kader van bezuinigingen heeft de gemeente De Fryske Marren besloten om een aantal perken in Bakhuizen te voorzien van gras i.p.v. beplanting. Behalve bezuinigingen heeft dit ook te maken met een onkruidplant die bijna niet uit te roeien is en in het verleden ook een plaag is geweest in Bakhuizen. Over de Omvorming en wat er veranderd is (en wordt) is uitgebreid op de website informatie over verstrekt en de gemeente heeft daarbij goede plattegronden gezet.

Maar misschien ten overvloede toch nog wat nadere info. Op de Skuniadyk worden om en om bomen gerooid om de anderen meer ruimte te geven. Zieke bomen op de Skuniadyk zijn verwijderd. Groenvoorziening op diverse plaatsen in Bakhuizen (zie bijgaand pdf file’s) Vanaf de Nagelhoutlaan richting het voetbalveld zullen ook om en om bomen gerooid worden om meer ruimte te scheppen.

Drie bomen aan de Rampionstrjitte gaan weg. Bij huisnummer 2, 4 en 6. Dorpsbelangen heeft hier tegen geprotesteerd. De bomen zijn door een deskundige bekeken en het advies is dat de bomen sterk in vitaliteit terug lopen dit is normaal voor een sierkers. Dit met de slechte standplaats van de boom is besloten de bomen op de lijst te zetten. De aangegeven bomen op de Skuniadyk, richting voetbalvelden en P. Coendershof worden zoals het nu staat van de winter weg gehaald. Op de Hollewei zijn alle struiken en bomen verwijderd maar wordt in het voorjaar van nieuw groen en bomen voorzien. (zie bijlage update groenvoorziening Bakhuizen)

Mocht u nog vragen hebben hierover, ga geen verwijten uiten tegen de medewerkers van de plantsoenendienst, zij doen gewoon hun werk, maar neem even contact op met: Henk Bolding: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bijlages

- bomenkaart

- Update groenvoorziening

- Omvormingen Bakhuizen

 

Nieuws