Ingekomen brief

 
Beste dorpsgenoten,
 
Nieuws gaat snel in Bakhuizen, dus u heeft het vast en zeker wel gehoord. In de nacht van zaterdag 3 oktober is er weer één of andere lafaard (of wellicht meer) actief geweest en heeft mede dorpsbewoners de schrik van hun leven bezorgd. Bij het ene gezin werd een putdeksel door het raam gegooid. Bij het andere gezin vuurwerk door de brievenbus gesmeten. Beiden zijn zich natuurlijk rot geschrokken. Ze zijn nog steeds bang, razend en in de war.
 
Wat zijn dit eigenlijk voor mensen die het lef hebben om andere dorpsbewoners het leven zuur te maken? Noemen zij zich Bakhústers? En wat hebben deze gezinnen in hun ogen fout gedaan dat zij nu aan de beurt zijn? Hebben de daders wel eens de moeite genomen om zich te verdiepen in de betreffende gezinnen… Zo ja, dan hadden ze geweten dat het gaat om hardwerkende mensen, die zeker hun steentje bijdragen aan onze maatschappij. Het zijn in ieder geval mensen die anderen in hun waarde laten en met respect behandelen. Ze leven hun leven en doen geen mens kwaad.  
 
Ik vraag me af wanneer de maat vol is voor alle goede Bakhústers? Want dit is niet de eerste keer. Niet bij de betreffende gezinnen, maar ook niet in Bakhuizen. Het lijkt wel of Bakhuizen een abonnement heeft op dit soort rotstreken. Rotstreken die mij in ieder geval ontzettend kwaad maken. Het bevestigt bovendien het negatieve beeld dat velen over Bakhuizen hebben. Ons dorp zou naar mijn idee een plek moeten zijn waar iedereen fijn en veilig kan wonen. Zowel voor oud Bakhústers als nieuwe Bakhústers. Leven en laten leven en heb je naaste lief. Iedereen is welkom; het geeft ons dorp juist kleur en nieuw elan.  
 
Wat accepteren we als dorp wel en wat niet? Er zijn toch meer dorpsbewoners die vinden dat dit niet mag gebeuren in hun dorp dat zich altijd beroept op zijn ‘saamhorigheid’ en ‘gezelligheid’?
En wat doet een directe omgeving van de daders? De familie, vrienden en kennissen bijvoorbeeld. De politie moet natuurlijk goed haar werk doen, echter kunnen ze ook op wat hulp rekenen? Wanneer trekken we samen de hand boven de hoofden van deze lafaards weg? Ik schat in dat er in Bakhuizen best vaak mensen zijn die wat meer weten of de politie een eindje op weg kunnen helpen. Maar waarom melden deze mensen zich niet? Alle informatie is welkom en niets doen is geen optie, dat maakt u in mijn ogen net zo schuldig als de dader(s) zelf.
 
Het wordt tijd dat we ons mooie dorp Bakhuizen niet laten verpesten door rotte appels in ons midden. De BMR heeft € 250,-- uitgeloond voor de tip die naar de dader leidt. Maar Bakhústers, waar is ons zelfrespect? Hebben we echt een beloning nodig om in actie te komen? Alleen wijzelf als dorp kunnen dit met elkaar oplossen. Spreek elkaar aan op dit soort gedrag; accepteer en tolereer het niet. Dat geldt voor jong en oud! En als u iets hoort, ziet of ergens getuige van bent… MELD het bij de politie of bij meldmisdaadanoniem.nl (0800-7000 FREE). Of bespreek het met je ouders, zodat je jouw volgende stap kunt overleggen. Dit is niet laf, maar juist stoer en krachtig. Het is tijd voor verandering! Het zou Bakhuizen een stuk positiever op de kaart zetten en daar is iedereen bij gebaat.  
 
Een respectvolle groet van een
42-jarige Bakhúster vrouw

 

Nieuws