Gaasterlandse Fotoclub

Kom eens langs!

Zo’n vijf jaar geleden hebben wij, een groep enthousiaste amateurfotografen, de Gaasterlandse Fotoclub opgericht. Het onderkomen van onze club is de kleine zaal van De Gearte in Bakhuizen. Hier hangen ook onze foto’s. Loop eens binnen bij De Gearte en bekijk ze eens! Of neem contact met ons op als je je wilt aansluiten bij onze fotoclub.

De Gaasterlandse fotoclub

Plezier in fotografie en steeds mooiere foto’s maken, dat staat bij ons voorop. We zijn amateurfotografen die meer willen halen uit hun hobby dan het maken van vakantie- en familiekiekjes. Onze club staat open voor beginnende tot gevorderde amateurs en alles wat daar tussen ligt.
Iedere eerste donderdagavond van de maand hebben we een clubbijeenkomst in De Gearte waar we foto’s van elkaar bespreken. De thema’s van deze foto opdrachten leggen we ieder jaar met elkaar vast.
Daarnaast hebben we verschillende workshops. Het afgelopen jaar bijvoorbeeld over ‘pannen’, het vastleggen van een bewegend object waarbij de camera meebeweegt. Maar ook een basisworkshop als ‘leer je camera kennen’ komt regelmatig terug.  Een paar keer per jaar hebben we een foto-excursie waarin we er gezamenlijk op uit trekken.

Laagdrempelig en informeel

Vanzelfsprekend is er tijdens de ontmoetingen ook altijd ruimte voor gezelligheid in een losse sfeer met de mede-hobbyisten. Bij ons staat leren van elkaar en doen voorop. Geen hoge contributiebedragen en geen strak bestuur. We doen het met zijn allen en ieder lid kan een actieve rol spelen. Daarom willen we de club niet al te groot maken en hebben we een ledenstop bij 25 leden. Zo houden we een laagdrempelige club van actieve leden.
En als je denkt dat je alleen maar lid kan worden van een fotoclub als je dure apparatuur hebt, dan heb je het mis. Bij de Gaasterlandse fotoclub is iedereen met een fotocamera welkom. Want voor wie het nog niet weet….. het maken van een prachtige foto ligt hoofdzakelijk bij de kennis, inzicht en compositie. Slechts voor een klein deel bij de gebruikte apparatuur.
Mocht je bij het lezen van dit stukje interesse hebben gekregen om ook eens de sfeer van onze fotoclub te proeven en eventueel aan te sluiten, neem dan contact op. We hebben plaats voor enkele leden.

Contactpersoon:
Ria Brouwer
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel:  06-13281992

Nieuws