Gaasterlandse Fotoclub

Kom eens langs!
Vorig jaar hebben wij, een groep enthousiaste amateurfotografen, deze club opgericht. Het onderkomen van onze club is het gastvrije De Gearte in Bakhuizen. Hier hangen ook onze foto’s. Ik zou zeggen, loop eens binnen bij De Gearte …. bekijk ze eens! Of neem contact met ons op als je je wilt aansluiten bij onze fotoclub.

De Gaasterlandse fotoclub
Plezier in fotografie en steeds mooiere foto’s maken, dat staat bij ons voorop. We zijn amateurfotografen die meer willen halen uit hun hobby dan het maken van vakantie- en familie kiekjes. Onze club staat open voor beginnende tot gevorderde amateurs en alles wat daar tussen ligt.
Inmiddels hebben we het eerste jaar achter ons liggen. Een heerlijk jaar vol activiteiten waarin we al veel fotografiekennis tot ons hebben mogen nemen. Iedere eerste donderdag van de maand hebben we een clubbijeenkomst in De Gearte waar we foto’s van elkaar bespreken. De thema’s van deze foto opdrachten leggen we ieder jaar met elkaar vast.
Daarnaast hebben we verschillende workshops. Het afgelopen jaar hebben we de bijvoorbeeld de workshops portret en nachtfotografie gehad. Maar ook een basisworkshop als ‘leer je camera kennen’ komt regelmatig terug.
Een paar keer per jaar hebben we ook een foto-excursie waarin we er gezamenlijk op uit trekken. Zo hebben we onlangs een workshop natuurfotografie van de natuurfotograaf Jan Tijsma gehad waarna we daarna de natuur introkken om foto’s te maken.

Laagdrempelig en informeel
Vanzelfsprekend is er tijdens de ontmoetingen ook altijd ruimte voor gezelligheid in een losse sfeer met de mede-hobbyisten. Bij ons staat leren van elkaar en doen voorop. Geen hoge contributiebedragen en geen strak bestuur. We doen het met zijn allen en ieder lid kan een actieve rol spelen. Daarom willen we de club niet al te groot maken en hebben we een leden stop bij 25 leden. Zo houden we een laagdrempelige club van actieve leden.
En als je denkt dat je alleen maar lid kan worden van een fotoclub als je dure apparatuur hebt, dan heb je het mis. Bij de Gaasterlandse fotoclub is iedereen met een fotocamera welkom. Want voor wie het nog niet weet….. het maken van een prachtige foto ligt hoofdzakelijk bij de kennis, inzicht en compositie. Slechts voor een klein deel bij de gebruikte apparatuur.

Mocht je bij het lezen van dit stukje interesse hebben gekregen om ook eens de sfeer van onze fotoclub te proeven en eventueel aan te sluiten, neem dan contact op. We hebben nog plaats voor enkele leden.

Contactgegevens: Coert Winkel, Oudemirdum, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  

                                          Klik hier voor meer informatie                                                

Nieuws